Uusi imc STUDIO 2022 mittausohjelmisto
imc STUDIO 2022 on moderni ja tehokas mittausohjelmisto joka kattaa koko mittausprosessin alkaen tiedonkeruusta ja seurannasta mittauksen aikana, aina automoituun testin ohjaukseen ja säätöön.
Uusi versio on rakennettu kokonaan uudelle arkitehtuurille. Monisäikeisyys ja 64-bittisyys varmistavat että ohjelma on suorituskykyinen vielä tulevaisuudessakin. Monet keskeiset komponentit on tehty alusta asti uudelleen tai ne on täysin uudelleenmuotoiltu. Moderni arkitehtuuri parantaa suorituskykyä, erityisesti suurilla tietomäärillä. Toimintojen, käytettävyyden ja ohjelman vakauden varmistamiseen on investoitu paljon työtä. Nyt voit ladata ilmaisen demoversion ja pääset kokeilemaan itse!
Tulevaisuuteen 64 bitillä
imc STUDIO 2022 on uudistettu kokonaan 64-bittiseksi ja se pystyy paremmin hyödyntämään uusien tietokoneiden suorituskyvyn. Näin myös varmistetaan yhteensopivuus nykyisten ja tulevien Windows versioiden kanssa pitkälle tulevaisuuteen. Samalla vapaudutaan vanhan arkitehtuurin asettamista rajoitteista, kuten mittaustiedostojen 2 GB enimmäiskoosta.
Monisäikeisyydellä lisää suorituskykyä
Uudessa imc STUDIO versiossa on käytetty arkitehtuuria joka laajasti hyödyntää monisäikeisyyttä. Tekniikka hyödyntää PC:n prosessoria optimaalisesti ja mahdollistaa paremman suorituskyvyn. Monisäikeisyydessä käytetään prosessorin eri ytimiä yhtä aikaa ja suoritusnopeus voi kasvaa merkittävästi. Esimerkiksi kerätyn datan käsittely Inline FAMOSissa ja yhdenaikainen tiedon esittäminen on toiminto jossa voidaan samanaikaisesti hyödyntää eri ytimiä. Arkitehtuurin uudistuksen ansiosta suorituskyky skaalautuu jatkossakin tietokoneen resurssien mukaan.
Uusi imc3 tallennusmuoto

Uusi versio tukeutuu täysipainoisesti tehokkaampaan imc3 tallennusmuotoon. Sen etu on merkittävin silloin kun käyräikkunassa näytetään suuria määriä mittausdataa. Koko tiedostoa ei enää tarvitse ladata jotta se voidaan näyttää. Tiedostosta ladataan vain sen verran mitä milloinkin näkyy. Ohjelman käyttöliittymä vastaa näin nopeammin kun käyrää siirrellään ikkunassa, riippumatta tiedoston koosta. Tallennusmuoto on keskeytyksille vikasietoinen ja myös katkenneet tiedostot voidaan avata ilman korjailuja. Myös uuden imc EOS laitteen monitorikanavilla käytetyn envelope-muodon tallennus onnistuu imc3-muodossa.
imc3-tiedostojen käsittely vaatii imc FAMOS version 2021 tai uudemman.
Uusi ulkoasu käyttää yhtenäistä imc tyyliä
Koodin lisäksi myös ohjelman ulkoasu on modernisoitu. Käyttöliittymä avautuu tuoreessa imc tyylissä, jonka elementit ovat terävämmät ja modernimmat. Värejä on sommiteltu ja kuvakkeita on uudistettu. Myös dialogeja on muokattu kieleltään selkeämiksi. Parannukset koskevat lähinnä laiteasetussivuja, lokikirjaa, ohjelma-asetuksia ja työkalurivejä. Tässä seuraa muutama esimerkki.
Uusia tapoja järjestää ikkunat

- Alkaen tästä versiosta eri ikkunat kuten setup tai panel, mutta myös työkaluikkunat kuten data browser voidaan vapaasti yhdistellä ja järjestää näkymän sisällä. Myös ikkunoiden asetteleminen eri monitoreille onnistuu.
- Lokikirjan piilottamiselle on oma kuvake. Jos lokikirja avautuu uuden viestin tullessa, sen saa manuaalisesti suljettua kuvakkeen avulla.
Data browser optimoitu
Data browser on tehty nopeammaksi ja tehokkaammaksi:
- Mittauksista voi ottaa esiin tietoja ilman että mittaustiedostoja koonaan ladataan muistiin - tiedostoista ladataan vain tarvittava osa.
- Taulukkovalikot on tehty selkeämmiksi.
- Vapaa tekstihaku helpottaa tiedon löytämistä.
- Kokonaiset tiedostot voi avata imc FAMOSissa hiiren oikealla napilla.
- Liipaisuajat selkeämmin näkyvillä.
Projektihallinta optimoitu
- Avaus- ja tallennusdialogia on pelkistetty jotta se olisi selkeämpi ja helpompi käyttää
- Ohjelma avaa nyt käynnistyessään viimeksikäytetyn tiedoston
- Valikossa on toiminto "Save as Template" jolla asetukset voi tallentaa pohjaksi uusille mittauksille
- Mittauksen voi kopioida projektista toiseen, myös datan ja muiden tietojen kanssa (meta, parametrit, ...)
Huoltotietojen näyttö
Laitteeseen tallennettu viimeisin kalibrointipäiväys näytetään nyt asetussivulla huoltotietona. Näin laitteiden tilaa on helpompi seurata ja huollot voi suunnitella hyvissä ajoin.

Sekvensseriä uudistettu
- Komennon suorituksen väliaikainen estäminen (debuggausta varten) onnistuu nyt myös sekvensseissä jotka käynnistyvät napista tai muusta paneelielementistä.
- Sekvensseritoimintojen käyttöön on uudet placeholder-muuttujat joilla päästään helposti käsiksi viimeisimmän mittauksen tallennuskansioihin ja muihin parametreihin.
Yhtenäisempi nimeäminen
- Kanavaryhmien nimet on yhtenäistetty setup-sivun, data browserin ja parametritiedostojen kesken
- "Trigger_ 48" on nyt nimeltään "BaseTrigger"
- "1-Trigger" on nyt "immediate"
Aikavyöhykkeet
Laitteet sijoitetaan tästedes aina johonkin aikavyöhykkeeseen. Tarkoitus on että näin vältettäisiin ristiriidat eri laitteiden välillä.